1We staat voor de kracht van delen

Wij geloven dat een betere wereld begint bij kinderen. Bij een eerlijke kans voor de nieuwe generatie om een eigen toekomst te creëren. Daarom staan we voor krachtenbundeling. En voor het delen van kennis, kunde en tools. Zodat we samen bouwen aan een betere toekomst en een einde maken aan armoede. Dat is de kracht van 1We - Een Wereld Idee, de ontwikkelingsorganisatie nieuwe stijl.


Stop uitbuiting en geef de allerarmsten de kans

Een betere wereld zonder uitbuiting en met gelijke kansen voor iedereen, ongeacht religie, cultuur of sociale status. Dat is waar het bij ons allemaal om te doen is. Daarom pakken we de zaken volledig anders aan. We maken de allerarmsten tot helden en geven de nieuwe generatie concrete tools om zich te ontwikkelen. Empowerment als sleutel tot een betere toekomst.


We geven nieuwe generaties de kennis, de kunde en de tools

Armoede heeft alles te maken met gebrek aan kansen. Daarom ontwikkelen we vernieuwende projecten die kansarme mensen met talent de mogelijkheid geven om zich te empoweren. Dat doen we met name in één van de armste landen ter wereld: Bangladesh. Het resultaat: een betere toekomst en kinderen naar school. We hopen dat je geïnspireerd bent en met ons mee doet!

STEUN EEN 1We EMPOWERMENT PROJECT KOM ZELF IN ACTIE VOOR EEN 1We-PROJECT DRAAG EEN STEENTJE BIJ: STEUN DE ORGANISATIE DRINGEND SPONSORS GEZOCHT
Kennis en talent maken hét verschil. Daarom zijn de 1We empowerment projecten ervoor om talent de kans te geven. Met training en coaching leren wij de allerarmsten om te ondernemen en daarmee het heft in eigen hand te nemen. Organiseer een rommelmarkt of high tea, doe mee aan een marathon, hou met je school een goede doelenmarkt of zamel gebruikte mobieltjes in. Zomaar een greep uit de mogelijkheden om in actie te komen voor een 1We-project. 1We is anders. We denken anders. We werken anders. En we zijn in alles wat we doen gericht op maximale transparantie en betrokkenheid tegen de laagst mogelijke organisatiekosten. Dat doen we samen met Business Partners. Wij willen de kosten op de werkvloer zo laag mogelijk houden, om zo veel mogelijk kansarme mensen te helpen. Daarom is sponsoring zeer welkom! In de vorm van natura (papier, drukwerk, computers) én in de vorm van geld.

 
    


162 RIKSJA'S 145 KIPPEN 15 KOEIEN 2 NAAIMACHINES
Al veel gezinnen in Bangladesh verdienen met een gerecyclede 1We Riksja een structureel inkomen. Omdat ze geen dure fietstaxi meer hoeven te huren, kunnen ze hun kinderen naar school laten gaan. Als donateur komt jouw (bedrijfs)naam op de achterkant van de riksja te staan. Hoe cool is dat? Wie in een land als Bangladesh kippen heeft, heeft eten én inkomsten. 10 kippen leggen gemiddeld zo’n 50 eieren per week. Dat zijn er ruim 2500 per jaar! Met het geld dat een gezin ermee verdient, kunnen de kinderen naar school. En dat is precies waar het 1We Kippenproject om draait. Eén koe maakt een wereld van verschil voor een gezin in Bangladesh. Elke dag geeft de koe ongeveer 7 liter melk. Door die te verkopen, verdient een gezin € 2 extra per dag. Genoeg om de schoolkosten voor de kinderen te betalen. En het leuke is: als donateur bepaal jij de naam van de koe! Met een 1We Naaimachine krijgen Bengaalse vrouwen de kans om zich te empoweren. Door thuis met hun eigen naaimachine aan het werk te gaan, kunnen ze hun eigen inkomen verdienen en er tegelijkertijd voor hun kinderen zijn. Én ze krijgen in het gezin een gelijkwaardige positie.


86 HOME SOLAR SYSTEMEN 1 SCHOOLCOMPUTER 3 SLUM SHOPS € 6015 VOOR 1e VELD
1,5 miljard mensen leven nog steeds zonder elektriciteit. Het alternatief, kerosinelampen, is hartstikke duur en giftig. Met het project 1We Home Solar krijgen Bengaalse families een zonnepaneel met een accu, een LED-lamp en telefoonoplader. Gezonder, veiliger én beter voor het milieu. Kinderen uit sloppenwijken toegang bieden tot kennis met een 1We Schoolcomputer. Door juist deze doelgroep in aanraking te laten komen met moderne technologie, wordt de nieuwe generatie geëmpowerd en de enorme digitale kloof in de wereld gedicht. Immers: kennis is macht. 1We geeft mensen met talent de kans om een eigen winkeltje te starten. Een kruideniertje, een brillenwinkeltje of bijvoorbeeld een kleine fietsenwinkel. Zo kunnen ze voor hun hele familie geld verdienen. Als donateur komt jouw (bedrijfs)naam op de gevel van de shop te staan. Voetbalveldjes in de sloppen, met een leslokaal, een kleedruimte en een tribune. Dat zijn de 1We Football Playgrounds. Op basis van de spelregels leren kinderen hier lezen, schrijven en rekenen. Én ze blijven letterlijk van de straat. Voetbal als wapen in de strijd tegen armoede dus!


1833 DEKENS 1 STREETFOOD STORE 3 POWER SHOPS SLIMME CONTAINERS
Wat als je op straat woont en in de winter alleen een klein vuurtje hebt om je aan te warmen? Elke winter gaan er in Bangladesh honderden mensen dood door de kou. Daarom houdt 1We elk jaar een dekenactie. Doel: zo veel mogelijk mensen beschermen tegen de extreme kou. Door gebrek aan geld en kennis eten mensen in Bangladesh vaak rijst. Hoe vrouwen gezond en gevarieerd kunnen koken, leren ze in de 1We Streetfood Stores. In deze kleine eethuisjes verdienen ze gezamenlijk een inkomen. Als donateur komt jouw naam op de gevel te staan. Meerdere shops met een leerwerkplaatsfunctie voor een groep mensen. Dat zijn de 1We Power Shops. Van kruideniertje tot energieshop, fietswinkeltje en restaurantje. Hier krijgen mannen én vrouwen de kans om gezamenlijk een shop te runnen en een structureel inkomen te genereren. Slimme containers als hippe, mobiele shops. Multifunctioneel en overal inzetbaar. Dat zijn de 1We Smart Cubes. Hierbij worden oude zeecontainers omgetoverd tot een winkeltje of restaurantje. De metamorfose gebeurt in Nederland, in samenwerking met het bedrijfsleven. MVO ten top!