KOM IN ACTIE MET JE SCHOOL
OF STUDENTENVERENIGING!

Wat als JIJ niet de kans had om jezelf te ontwikkelen? En wat als je dan ook nog in een ontwikkelingsland was geboren? Dan zag je leven er gegarandeerd 180 graden anders uit. Precies dat is er aan de hand met mensen in achtergestelde gebieden. ZIJ kregen simpelweg nooit de kans, die WIJ hier wel krijgen. En daar kunnen we SAMEN iets aan doen!

WIJ dagen JOU uit!
Armoede heeft dus alles te maken met gebrek aan kansen. Daarom daagt 1We JOU uit om samen met je school, opleiding of studentenvereniging in actie te komen om armoede de wereld uit te helpen. Hoe? Dat kan op allerlei manieren. Van een goede doelenmarkt tot een veiling, van een sponsorloop tot een collecte.

Steek de koppen bij elkaar en de handen uit de mouwen. En zet de schouders onder JULLIE actie. Want alleen SAMEN kunnen we écht het verschil maken.

Ben je niet zo van het organiseren, maar wil je toch een steentje bijdragen? Steun dan de 1We-projecten met een bijdrage die JIJ kunt missen. Stop, hoe dan ook, samen met 1We de armoede in de wereld. JOUW bijdrage is goud waard.

Vragen?
Natuurlijk horen wij heel graag wat jullie gaan doen! We helpen je graag op weg met promotiemateriaal, collectebussen en een persbericht. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons. Bel 033-2858914, mail ons of vul het aanmeldformulier in.

 ZIJ gingen JULLIE al voor             Support nodig?


Doe-markt basisschool Brummen Studenten organiseren projectmarkt Van flyers tot projectfilmpjes
De Oecumenische Basisschool in Brummen kwam afgelopen schooljaar in actie voor het 1We Riksja project in Bangladesh. Met een creatieve doe-markt zamelden de 180 leerlingen € 1870 in. Genoeg voor maar liefst 5 riksja’s! Hiermee gaan in 1 klap 5 Bengaalse families een betere toekomst tegemoet. En het mooiste is dat de kinderen uit deze gezinnen eindelijk naar school kunnen. Hoe breng je de 1We-projecten goed onder de aandacht? 30 studenten van het Grafisch Lyceum Utrecht (GLU) gingen hiermee aan de slag. Op een projectmarkt verkochten ze cupcakes, loempia’s, koe-koekjes en broodjes Bengaalse kip. Er werd tafelvoetbal gespeeld en er werden auto’s gewassen. Alles voor het goede doel! De opbrengst van € 747,69 wordt verdeeld onder de 1We-projecten. 1We helpt je graag bij de promotie van je actie. We kunnen je projectflyers en stickers sturen en we hebben banners en collectebussen ter beschikking. Er zijn ook T-shirts te koop, waarvan de helft van het bedrag naar 1We gaat. We hebben projectfilmpjes en fotomateriaal voor je, en een persbericht om jouw actie onder de aandacht te brengen. Laat ons weten wat je nodig hebt!

1We komt graag bij je langs!        Nuttige tips & trics

NODIG IEMAND VAN 1WE UIT VOOR EEN EXTRA BOOST Onze actievoorwaarden
Wil je dat iemand vanuit de 1We-organisatie tijdens je actie komt vertellen over 1We en de ontwikkelingsprojecten? Of wil je dat we na afloop de officiële cheque in ontvangst komen nemen? Nodig ons dan uit! We komen graag op je school langs om een presentatie te geven en al jullie vragen te beantwoorden. Zorg ervoor dat je ons op tijd laat weten waar en wanneer we verwacht worden. Vul hiervoor het aanmeldformulier in. Uiteraard staat het je helemaal vrij om te organiseren wat jij wilt voor 1We. En natuurlijk vinden we het leuk als we daarvan weten. Ter ondersteuning van je actie geven we je graag een aantal richtlijnen mee. Lees meer

Kijk mee voor een goed idee!

Waar ligt Bangladesh eigenlijk? Waarom gaan veel kinderen er niet naar school? Wat doet 1We – Een Wereld Idee daar aan? En hoe kun jij daarbij helpen? Alle antwoorden op deze vragen vind je in onderstaand, digitaal 1We Actiepakket.