Women empowerment met naaimachines

1We Naaimachine Project Bangladesh | De teller staat op 26 naaimachines

Vrouwen hebben in landen als Bangladesh vaak nog een ondergeschikte positie. Dat ze zorgen voor de kinderen en het huishouden draaiende houden, is niet voldoende om op gelijke voet met hun man te staan. Zo lang ze thuis geen geld in het laatje brengen, worden ze met weinig respect behandeld en vaak zelfs geslagen. Dat verandert direct als ze zelf geld gaan verdienen als extra inkomsten voor het gezin.

Meer aanzien

Met het naaimachineproject geeft 1We Bengaalse vrouwen de kans om zich te empoweren. Door thuis met hun eigen naaimachine aan het werk te gaan, kunnen ze hun eigen inkomen verdienen en er tegelijkertijd voor hun kinderen zijn. Bovendien worden ze niet langer geslagen en krijgen ze meer aanzien in het dorp waar ze wonen.

De kracht van het project is dat vrouwen in coöperatief verband gezamenlijk aan de slag kunnen. Door hun krachten te bundelen, kunnen ze - naast bestellingen van familie en dorpsbewoners - ook grotere opdrachten aannemen. Zoals het naaien van uniformen voor scholen en bijvoorbeeld het streekziekenhuis.

Zelfvertrouwen
De samenwerking zorgt er ook voor dat de vrouwen elkaar ook voor andere zaken weten te vinden. Ze worden actief, nemen hun leven in eigen hand en ontwikkelen zo hun zelfvertrouwen. En dat is precies waar het in dit project om draait: women empowerment.

Voor € 165 zorg je ervoor dat een vrouw zelf aan de slag kan!