Kies eieren voor je geld: koop een kip 

1We Chickens Bangladesh | De teller staat op 165 1We Chickens

Wie in een land als Bangladesh kippen heeft, heeft eten én inkomsten. De kip legt voedzame eieren voor eigen consumptie en verkoop. Én ze kan kuikens voortbrengen, die kunnen worden verkocht of zelf ook weer eieren gaan produceren. Legt de kip geen eieren meer, dan wordt ze verkocht voor de slacht. Van de opbrengst kan het gezin weer een nieuwe kip aanschaffen.

Naar school
Een groep van 10 kippen legt gemiddeld zo’n 50 eieren per week. Dat zijn er ruim 2.500 per jaar! Daarmee vormen ze een structurele bron van voedsel en inkomen. Met het geld dat een gezin met een paar kippen genereert, verdienen ze voldoende om hun kinderen naar school te laten gaan. En dat is precies waar het 1We Kippenproject om draait: het empoweren van de nieuwe generatie.
 
Jonge kippen
1We koopt in Bangladesh jonge kippen in en schenkt die aan de meest kansarme gezinnen. Voor slechts € 5 -de donatie van 1 kip- maak je al het verschil in het bestaan van zo’n familie. Naast goede voedingsstoffen, zoals vitamines, mineralen en eiwitten, biedt een kip eenvoudigweg een betere toekomst. Appeltje-eitje voor ons, een wezenlijk verschil voor hen.

   Voor slechts € 5 koop je bij 1We al een kip!