Zet een hele familie in het licht

1We Home Solar Systeem | De teller staat op 135 Solar Systemen

Het gebruik van zonnepanelen en LED-verlichting in ontwikkelingslanden draagt direct bij aan betere levensomstandigheden van de allerarmsten. Het verbetert hun gezondheid, biedt meer kansen voor onderwijs, geeft een hogere productiviteit, zorgt voor betere veiligheid én het is goed voor het milieu. Met het 1We Home Solar project zet 1We - Een Wereld Idee hele families in Bangladesh duurzaam in het licht. 
 
Duurzame energie
In samenwerking met SolarFabriek heeft 1We hiervoor een pakket ontwikkeld. Een compleet Solar Home-systeem bestaat uit een zonnepaneel, accu, lampen en telefoonoplader. Het systeem wordt bovendien geïnstalleerd op het dak van een woning. Met dit project laat 1We kansarme mensen kennismaken met duurzame energie. 

Giftige stoffen
Want nog altijd leven wereldwijd zo’n 1,5 miljard mensen zonder aansluiting op het elektriciteitsnet. Het alternatief is het gebruik van dure kerosinelampen, die giftige stoffen uitstoten. Het gevolg: ademhalingsproblemen, longkanker, tuberculose en vaak voorkomende huisbranden met slachtoffers. Het gebruik van LED-lampen heeft dus direct invloed op de veiligheid en gezondheid van een gezin. Vooral vrouwen en kinderen hebben hier baat bij, omdat zij de meeste tijd doorbrengen in huis.  
 
Langer productief
Daar komt bij dat LED-verlichting sterker is dan kerosinelampen. Dit levert vooral ’s avonds grote voordelen. Voor veel Bengaalse gezinnen houdt de dag op als het rond 18.00 uur pikdonker is. Met andere verlichting kunnen kinderen langer hun huiswerk maken en volwassenen langer productief zijn. Met de mogelijkheid om hun mobiele telefoon op te laden, zijn ze ook nog eens permanent bereikbaar. Dit is weer goed om zaken te doen en zo een structureel inkomen te genereren. 

Voor € 195 zet je een hele familie duurzaam in het licht!


    

Kijk mee naar de 1We Solar Families


Klik hier om de foto's te bekijken van het 1We Solar Project