Uniek kunstwerk in je bedrijf!

Kunstenaar Hans Vanhorck in actie voor Bangladesh

Het is klaar: het kunstwerk dat Hans Vanhorck vervaardigde uit een originele Bengaalse 1We Riksja. En het resultaat mag er zijn. De felblauwe, ‘uitgeklede’ fietstaxi typeert het werk van de Amersfoortse kunstenaar: groots, meeslepend en confronterend. 

Karkas
Een jaar lang werkte Vanhorck, met tussenpozen, aan de originele fietstaxi. Hiervoor haalde 1We de riksja vanuit Bangladesh naar Nederland. In zijn atelier in Amersfoort stripte Vanhorck het vervoermiddel tot op het frame. Dit karkas vormt de basis voor het verrassende kunstobject met de titel ‘The Blue Hope’. “Het geraamte staat symbool voor de ruggengraat van het 1We Riksja project", legt Vanhorck uit.

'The Blue Hope'
De kleur blauw, die staat voor de hoogste hoogten en de diepste diepten, symboliseert hoop. Vanhorck: "Net zoals het riksjaproject van 1We staat voor hoop op een beter leven. Daarom is de titel van het kunstwerk ook ‘The Blue Hope’."
Aan de kale fiets voegde Vanhorck uiteindelijk een aantal versteende elementen toe. Een doek aan het stuur verbeeldt het gezwoeg van de riksjarijder; een pet, een fotocamera en een paar schoenen op de zitting belichamen de passagiers.
Klik hier voor de making-of

Het riksjakunstwerk is een ware eyecatcher!
1We leent het kunstobject uit ter promotie van het 1We Riksja project.
Iets voor jouw bedrijf, event of beurs? Laat het ons weten!
Bel 033-2858914 of mail ons.