Het eerste 1We Empower Centre is mede mogelijk gemaakt door:
Nederlandse Raad van Winkelcentra | Ronde Tafel Leusden 128 | Bistro 't Kannetje | PROgel Architecten


Eerste 1We Empower Centre een feit

Het eerste 1We Empower Centre in Bangladesh is een feit. In het dorp Rajihar in Barisal, zo'n 120 km onder de hoofdstad Dhaka, zijn 3 shops en een leerwerkplaats gerealiseerd. In het restaurantje, het naaiatelier en de energie- annex riksjashop gaan in totaal
40 vrouwen en 12 mannen in coöperatief verband aan de slag.

Power to the People
In het Empower Centre krijgen deze kansarme mensen de mogelijkheid om zich te ontwikkelen. De kracht van de coöperatie is dat elke shop wordt gerund door een groep mensen. Zo zijn in de Streetfood Store en het naaiatelier 2 groepen vrouwen aan het werk. In de energie- annex riksjashop leert een groepje mannen het vak van fietsenmaker. Dat betekent dat in 1 klap ruim 50 gezinnen - dat zijn indirect zo'n 400 mensen - een beter leven krijgen. Oftewel: Power to the People!

Voor een fotoimpressie van het eerste Empower Centre klik hier

Steun het tweede centrum in Chittagong!

Na de geslaagde realisatie van het eerste 1We Empower Centre in Bangladesh, liggen de plannen voor het 2e centrum klaar. Voor dit centrum wordt gezocht naar een locatie aan de kust in Chittagong. De havenstad ligt in het zuidoosten, is de 2e stad van Bangladesh en de commerciële hoofdstad van het land met veel import en export. Ook qua toerisme is Chittagong een aantrekkelijke plek. De groene heuvels en bossen, de brede zandstranden en het relatief koele klimaat trekken meer en meer vakantiegangers.

Strandrestaurant
Ook hier gaat het 1We Empower Centre bestaan uit 3 shops en een leerwerkplaats. Vanwege de ligging aan de kust zijn er allerlei mogelijkheden. Een 1We Streetfood Store in de vorm van een strandrestaurant, of een 1We Bike Shop voor het onderhoud van riksja's en de verhuur van strandfietsen.

Onder armoedegrens
De selectie van de families vindt plaats op basis van een sociaal profiel. Voorwaarde is dat het om echt kansarme gezinnen met kinderen gaat, die geen toekomstperspectief hebben. Ze leven onder de armoedegrens, hebben geen structureel inkomen en amper geld voor educatie van hun kinderen. Juist deze mensen biedt 1We de mogelijkheid om zich te empoweren.

Bouw centrum
Voor het ontwerp van het 1We Empower Centre werkt 1We samen met Nederlandse en Bengaalse architecten. De bouw zelf biedt werkgelegenheid aan de lokale bevolking in Chittagong. Het streven is om de centra zo veel mogelijk duurzaam te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door gerecyclede bouwmaterialen te gebruiken en zonnepanelen op het dak te plaatsen. Hiervoor worden lokale producten ingezet, zoals bamboe.

Geef kansarme mensen de kans om zich te empoweren.
Voor de bouw en inventaris van het 2e Empower Centre is elke donatie welkom!