Eigen eethuisje voor
talentvolle vrouwen

1We Streetfood Stores Bangladesh | Al 2 eethuisjes gedoneerd


‘Streetfood’ is hot. Het fenomeen is overgewaaid vanuit Azië, met Vietnam als het Walhalla. In draagbare keukentjes op het trottoir of onder een boom bereiden de vrouwen daar de heerlijkste gerechten. Kraakvers, voedzaam, licht verteerbaar en alle ingrediënten lokaal geproduceerd! Het tegenovergestelde van ‘fastfood’ dus. Inmiddels verovert ‘streetfood’ ook de Westerse landen.

Women empowerment

Gebaseerd op het eeuwenoude ‘streetfood’, introduceert 1We - Een Wereld Idee de Streetfood Stores in Bangladesh. Hier worden kansarme vrouwen met horecatalent klaargestoomd om gezamenlijk hun eigen eethuisje te runnen. Op deze manier krijgen juist vrouwen, die vaak nog een
ondergeschikte positie hebben, de kans om zich te empoweren. De eethuisjes genereren niet alleen een structureel inkomen; ze dragen ook actief bij aan het bewustzijn over gezond en gevarieerd voedsel.
 
Alleen rijst
Want in landen als Bangladesh leeft een groot deel van de bevolking nog steeds onder de armoedegrens. Overleven is het credo, met als gevolg dat de voedselkwaliteit veel te wensen overlaat. Mensen eten vaak alleen maar rijst, waardoor ze een chronisch tekort aan voedingsstoffen hebben. Gebrek aan geld is de belangrijkste oorzaak. Maar ook gebrek aan kennis speelt een rol.

   

  
Open ook je eigen 1We Streetfood Store in Bangladesh!
Als donateur wordt je (bedrijfs)naam vereeuwigd op de gevel.
Voor een compleet eethuisje is € 4.500
nodig. Elke donatie is welkom!