Ga naar Geef.nl (klik hier) | 1. Registreer je actie | 2. Maak je eigen Geef-pagina
3. Deel deze met vrienden | 4. Zamel geld in voor jouw 1We-project!
    


Speciale high tea voor 1We Riksja's 159 dekens voor beschilderde benen Sol Luna houdt ‘Super Sale’
Het was zondag 9 februari 2 keer volle bak bij Brood & Zoets in Amersfoort. In de lunchroom vond in twee rondes een speciale 1We High Tea plaats. Het ‘theekransje’ voor het goede doel leverde maar liefst € 440 op! Van de opbrengst krijgt een gezin in Bangladesh een 1We Riksja. En er kunnen nog eens 18 kippen worden gedoneerd aan kansarme families. Voor eigenaresse Sanne Vermeulen een mooie start van het 3-jarig bestaan van haar zaak. Massagetherapeute Marieke Andel laat haar handen wapperen. Bij diverse gelegenheden doet ze stoelmassages, waarvan de opbrengst naar een van de 1We-projecten gaat. Daarnaast laat ze zich sponsoren voor deelname aan loopevenementen. Zo liep ze onlangs nog haar eerste halve marathon voor de 1We Dekenactie in Bangladesh. Met geschilderde logo’s op haar blote benen. Het resultaat: € 795. Oftewel 159 dekens. Bekijk de filmclip Hou een week lang ‘Super Sale’ en verkoop je restant aan tweedehands kleding voor € 1 per stuk voor het goede doel. Dat gebeurde in de winkels van Sol Luna in Brummen en Zutphen. 2 keer per jaar gaat het restant aan kleding voor een appel en een ei de deur uit. Deze keer ging de volledige opbrengst van € 737,50 naar 1We. Voor dit bedrag werden in Bangladesh 2 gerecyclede 1We Riksja’s gedoneerd aan de meest kansarme gezinnen.

Basisschool Brummen in actie Rommelmarkt Waddinxveen Bart rent zich rot voor een riksja
Leerlingen van de Oecumenische Basisschool in Brummen komen in actie voor Bangladesh. Dit schooljaar gaan de 180 kinderen op verschillende manieren geld inzamelen voor de 1We-projecten. Met een speciaal lesproject en allerlei promotiemateriaal gaan de leerlingen de komende tijd aan de slag voor hun leeftijdgenootjes aan de andere kant van de aardbol. Uiteraard volgt 1We - Een Wereld Idee de activiteiten op de voet. Wordt vervolgd! De rommelmarkt van de Ontmoetingskerk in Waddinxveen is al ruim 30 jaar een traditie. Ooit is de markt ontstaan om geld in te zamelen voor de restauratie van het kerkorgel. Nu is de jaarlijkse schatkamer aan tweedehands artikelen vooral een goede doelenmarkt voor maatschappelijke doelen dichtbij en ver weg. Tijdens de rommelmarkt van 2013 werd ‘gerommeld’ voor onder meer 1We. De opbrengst: 2 koeien en 2 riksja’s voor kansarme gezinnen in Bangladesh. Tijdens de Dam tot Damloop in Amsterdam rende Bart Lommen zich rot voor 1We - Een Wereld Idee. Op 1 januari 2013 had hij nog 0 kilometer op de teller staan. In september liep hij de sterren van de hemel: 16,1 kilometer. Van de sponsoropbrengst via Geef.nl doneerde hij een 1We Riksja in Bangladesh. Die werd tijdens de kerst overhandigd aan het gezin van Jashim Uddin. Met zijn eigen fietstaxi kan Jashim nu een structureel hoger inkomen verdienen.

Kom in actie en maak het verschil! The Wing gaat voor kippenproject Odd Fellows Dronten doneert € 500
Wat is er nou leuker dan jouw passie in te zetten voor het goede doel? Dat kan bij 1We - Een Wereld Idee. Bedenk een leuke actie die je alleen, met je school of je sportclub realiseert. Je kunt je bijvoorbeeld laten sponsoren voor een marathon. Je kunt een themaparty organiseren voor het goede doel. Maar ook een sportdag of een rommelmarkt. De opbrengst van jouw actie gaat naar het 1We-project van jouw keuze. Kom je ook in actie? Ga naar Geef.nl en start je eigen actie. Brasserie The Wing in Amersfoort doneerde in één maand tijd 2 riksja’s. In het restaurant staat een originele 1We Riksja, waardoor het speciale ‘Broodje 1We Riksja’ gretig aftrek vindt. Een stevige meergranenbol, rijkelijk gevuld met kip, groenten en een pittige currysaus volgens Bengaals recept. Daarnaast zetten de kinderen van eigenaar Hille de Jong zich actief in met hun school en voetbalclub. Niet alleen voor het riksjaproject, maar nu ook voor het kippenproject van 1We. De Orde van Odd Fellows in Dronten overhandigde directeur Robbert Hagens van 1We - Een Wereld Idee half februari een cheque ter waarde van € 500 voor 1We Dekens. De donatie was afkomstig uit de opbrengst van de verkoop van gebruikte boeken in de Odd Fellow boekwinkel. Marieke Andel (midden), die zich regelmatig inzet voor 1We-projecten, bracht de 1We Dekenactie als goed doel aan bij de Drontse vereniging. Odd Fellows is een wereldwijd genootschap met humanitaire doeleinden.


Fietstaxi wordt uniek kunstwerk NS-ers sponsoren 1We-OV Riksja's Zamel gebruikte mobieltjes in
De Nederlandse kunstenaar Hans Vanhorck werkt op dit moment aan een wel heel bijzonder project: het omtoveren van een originele 1We Riksja tot opvallend kunstwerk. Hij stripte het vervoermiddel tot op het frame. Dit ‘karkas’ vormt de basis van een verrassend kunstobject. Het staat symbool voor de ruggengraat van het 1We Riksja project in Bangladesh. Met de kleur blauw voor hoop. Vandaar ook de titel ‘The Blue Hope’. Volg de realisatie Samen met een groep NS-medewerkers (verenigd in HGB-V) ontwikkelde 1We - Een Wereld Idee de OV-Riksja in Bangladesh. Gerecyclede fietstaxi’s in de kleuren van de Nederlandse Spoorwegen. Hiermee wordt direct de link gelegd met de OV-fiets in Nederland. Inmiddels heeft het ‘virus’ van de 1We-OV Riksja zich verspreid naar NS-afdelingen in heel Nederland. Met als resultaat dat er al ruim 70 blauw-gele riksja’s rondrijden in de straten van Bangladesh. Waarschijnlijk heb jij ook wel ergens een of meer gebruikte mobieltjes liggen. Ingeruild voor de nieuwste modellen. Weggestopt in een la om nooit meer gebruikt te worden. Zonde, want deze mobieltjes soms nog steeds veel geld waard! Verkoop je mobieltje, ontvang geld én steun 1We. Eén telefoontje is voldoende om iemand een stapje verder te helpen. Je kunt natuurlijk ook met je school of sportvereniging een inzamelactie houden.