Elk kind een toekomst met sport

Eerste 1We Playground in Bangladesh een feit!

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar eindelijk staat ie er: de eerste 1We Playground in Bangladesh! Met man en macht zijn we ruim een jaar geleden gestart met de aanleg van het sportveld in het dorpje Rajihar in Barisal. De aarde moest ruim 1,5 meter worden opgehoogd, om ervoor te zorgen dat het veld in de drassige ondergrond niet steeds onderloopt. Nadat de grond was uitgehard, konden we aan de slag met de aanleg van het veld achter het 1We Empower Centre. Recentelijk is er gras ingezaaid, is de belijning aangebracht en zijn er doelen geplaatst. Een leslokaal en kleedruimte met toiletten maken het sportveld compleet.
  


Sterke regiofunctie
Samen met het Empower Centre heeft de 1We Playground een sterke regiofunctie; in de wijde omgeving zijn er geen andere sportfaciliteiten te bekennen. Dat betekent dat de 1We Playground voor ruim 600 kinderen uit de omliggende dorpen dé plek is om te sporten en te spelen. Hier krijgen ze de kans om zich spelenderwijs te ontwikkelen. Voor hun ouders is het een ontmoetingsplek, waar ze ook nog terecht kunnen in het restaurantje, het naaiatelier en de energie- annex riksjashop.Extra faciliteiten

De basis is gelegd. Op een stevige ondergrond, voor honderden kinderen. De volgende stap is het realiseren van extra faciliteiten om het sportveld verder aan te kleden. Zoals een kleine tribune, een hoger hekwerk, douches, maar ook voetballen, sportkleding en voetbalschoenen voor de kinderen. Elke donatie is van harte welkom!