Geef een heel gezin
een betere toekomst

Al 241 1We & OV Riksja's gedoneerd!

Stel je voor: je kind is doodziek en je raakt huis en haard kwijt om de medische kosten te kunnen betalen. Dat overkwam Abdur Razzak uit Bamoil, een dorpje op het Bengaalse platteland. Dankzij de donatie van een 1We Riksja verdient hij nu een structureel inkomen. Ze verhuisden naar een betere woning en zijn kinderen kunnen naar school!

In één klap boven de armoedegrens!
Gezinnen in Bangladesh huren een riksja fietstaxi huren voor € 2 per dag. Met de hele dag werken zijn de inkomsten zo'n € 3,50. Maar daar gaat de € 2 huur van de riksja vanaf en houden ze maar € 1,50 over. Dankzij de 1We de riksja hoeven ze de huur niet meer te betalen. Het gevolg is dat het gezin dan € 3,50 per dag te besteden heeft. Hiermee zijn ze in één klap boven de armoedegrens! Kunnen ze een beter onderkomen - huisje huren, geld sparen voor onverwachte uitgaven zoals dokterskosten én gaan de kinderen naar school!

Eigen bijdrage
Het gezin moet zelf € 90 bijdragen door gedurende anderhalf jaar elke week 1 Euro per week te betalen. Het ingezamelde geld wordt weer opnieuw geïnvesteerd in 1We projecten. Door deze eigen bijdrage versterkt het gevoel van eigenwaarde van de riksja puller.

Buddy
De 1We Buddy ondersteunt het gezin door minimaal tweewekelijks contact te hebben op sociaal gebied. Vaak kunnen de de ouders van het gezin niet lezen en dan is het maar wat handig als je een Buddy hebt die dat wel kan.

    Jouw naam op de achterkant!

Het maken van een 1We riksja duurt gemiddeld 4 tot 6 weken. 1We waakt ervoor ervoor dat de beste beschikbare onderdelen gebruikt worden. Het resultaat is een opvallend pronkstuk in de paars/oranje 1We-kleuren met bovendien jouw naam op de achterkant.

Wat krijg jij?
Na dat jouw riksja aan een gezin in Bangladesh overhandigd is,
krijg jij van ons:
• Het officiële certificaat van de riksja
• Foto’s van het gezin tijdens de overhandiging
• Een korte omschrijving van de samenstelling van het gezin

Een 1We Riksja kost € 395.
Een stukje van een riksja doneren kan ook!


(*Als je donatie binnen is, nemen we contact met je op voor de naam achterop de riksja).